點新聞
每日點新聞 點解香港事
標籤

MIRROR演唱會意外|阿峯自責道歉:當時救不到阿Mo

張梓峯今日發文,指自己因未能救到阿Mo而感到內疚,希望阿Mo早日康復。(IG截圖)

MIRROR演唱會嚴重意外發生接近兩個月,受傷舞蹈員李啟言(阿Mo)仍在進行治療。同為傷者的舞蹈員張梓峯(阿峯)今日(22日)發文,表示自己因未能救到阿Mo而感到內疚,希望阿Mo早日康復。

阿峯在社交平台發文表示,見到阿Mo父親的一刻,內心非常複雜,因為當時無能力再救阿Mo多一步而充滿內疚,同時見到其家人同女友蘇晴心力交瘁的模樣而覺得心痛。阿峯直言每當如往常一樣生活時,會因為想起阿Mo而感到痛苦:「每日當我起身、食飯、睇醫生……好似一個正常人嘅時候,我都會突然諗返依然喺醫院嘅阿Mo,然之後當晚所有嘅場景就會喺我眼前面重新再發生一次,我每一次都要眯埋雙眼、耷低頭調整自己嘅呼吸,先至可以令到依個畫面暫時停低。」

文中更講到阿峯自己目前的情況,指出最近身體的痛楚令他睡眠質素和精神都很差,日常生活小事都無法處理,但他會繼續努力,盡快親自交代個人情況。最後他向阿Mo講:「Mo,你要振作,我哋都好掛住你,好想陪住你!」

相關報道:

MIRROR演唱會意外|阿Mo完成一個階段針灸療程 已轉腦神經外科病房

MIRROR演唱會意外|So Ching近照爆光 神情落寞惹人心痛

評論
相關新聞
相關度
相關度
從新到舊
從舊到新
搜全文 
全文
標題
關鍵字
goTop