點新聞
每日點新聞 點解香港事
標籤

下月開唱加碼操練 草蜢預告台上唱跳唔落台

草蜢拍廣告,大讚筍工。

草蜢的蔡一傑、蔡一智和蘇志威最近再為成人奶粉拍攝全新廣告。下月演唱會在即,三子早在年初已開始備戰,開會、練歌和健身。今次廣告拍攝他們在平地跑、在跑步機上跑,還要出盡全力衝線跑,他們都輕鬆完成。

疫情下舉行演唱會,他們除了鍛練體能,亦要加強免疫力,以保障自己、團隊和觀眾。阿智說:「呢個時候,呢個廣告出現,非常時令!提醒大家要注意身體內外嘅健康,我過往只係靠多飲水。」傑仔說:「腸道健康非常重要,有時我會食益生菌。」蘇老闆就表示會小心飲食和多做運動保持最佳狀況。

阿智笑說:「導演知道我哋好鍾意做運動,今次廣告開正我哋嗰瓣,雖然不停跑,其實好輕鬆。事關平時我哋成日跑10公里,計計吓,今日仲跑少咗添!」蘇老闆說:「今次拍攝好生活化,我哋喺啲跑步機上跑,其實有啲office會有跑步機,坐得耐要跑吓,郁動吓!」

除了跑步,今次廣告還加入很多跳躍動作,他們還互相提點最靚仔表情管理,被導演大讚專業。草蜢揚言寓工作於娛樂,阿智笑說:「真係荀工,開工又可以做運動,最開心係今次廣告仲有另一個任務,就係宣揚多運動。嚟緊開演唱會我哋諗住唔落台架啦,一直喺台上唱跳,所以我請咗私人教練又行山游水,確保夠氣同大家喺紅館玩返夠本。」蘇老闆坦言每日在健身室狂操6小時,以保持最佳狀態。傑仔表示為準備開騷,專注健康餐單和加碼操練。

草蜢互相提點以最靚仔一面示人。

(點新聞特約記者陳惠芳報道)

更多閱讀:

(有片)相隔5年再踏紅館開唱 草蜢無騷開日日健身

評論
相關新聞
相關度
相關度
從新到舊
從舊到新
搜全文 
全文
標題
關鍵字
goTop