點新聞
每日點新聞 點解香港事
標籤

鋪鋪Poker丨余香凝自爆曾反對妹妹入行 姊妹花樣貌神似「傻傻分不清」

余香凝(右)與余潔滢(左)姐妹相貌相似。

郭偉亮(Eric)、方力申主持 《鋪鋪Poker》今晚(10日)播出最新一集,有余香凝(Jennifer)、余潔滢(Zoe)兩姊妹擔任嘉賓。兩人不單樣貌相似,就連聲音也是,就連她們自己也試過「傻傻分不清楚」。

Zoe笑言:「試過聽Voice Message,我喺度諗有講過呢句嘢咩?後尾發現原來係佢(Jennifer)講嘅。」Jennifer則笑謂曾於看IG時將妹妹的照片認錯是自己。比妹妹早入行的Jennifer又自爆曾反對Zoe加入娛樂圈,更因此吵架了一晚,她說:「我嗰刻係變咗佢阿媽,覺得佢唔知呢行係點,但佢會諗:『我都未試,做咩畀咁多質疑我?』」Zoe接著說:「我係覺得你(Jennifer)都試咗咁耐啦,點解唔畀我試吓呢?」

余香凝自言做了媽咪一切都以BB先行。

已升呢媽媽的Jennifer笑言曾抱住囡囡賭錢,並笑言:「抱住佢玩魚蝦蟹,運氣都OK喎!」小方問到Jennifer生完BB後,老公家庭地位有否「降呢」?Jennifer大曬幸福說:「依家仲係蜜月期,好似未拍夠拖咁,有時趁BB瞓咗會兩個人玩Poker。」Jennifer透露生完小朋友後,心態上有很大改變:「終於明阿爸阿媽點解話身體健康唔係為咗自己,依家身體健康係為咗BB,所有嘢都係以BB為先,好似冇咗自己咁,真係要Ready冇咗自己先好生。」

(點新聞特約記者陳惠芳報道)

稿件由上傳 · 文責自負 · 不代表本網立場
評論
相關新聞
相關度
相關度
從新到舊
從舊到新
搜全文 
全文
標題
關鍵字
goTop