點新聞
每日點新聞 點解香港事
標籤

攬炒「已完」疑「還魂」 霸公屋舖做「服務處」

唔少攬炒派區議員主動辭職又或因宣誓無效而被DQ,但唔代表佢哋就會放棄繼續喺社區煽暴播「獨」,其中唔少人繼續喺地區建立據點。前北區區議會祥華區議員陳旭明,近日就喺祥華邨整咗個所謂「北元素社區服務處」,聲稱要繼續「服務市民」。佢喺自己fb專頁發帖,話要「幫手宣傳下(吓)」,話服務包括「提供一般福利申請及查詢」「反映社區訴求等」,仲話「我得閒都會過去打下躉」云云。雖然講到好似唔關佢事咁,但就令人質疑呢個組織其實就係陳旭明自己搞出嚟嘅,只係唔出自己名去掩人耳目啫。

「北區監察議會聯盟」日前就發帖質疑,一個名不經傳嘅民間團體,竟然可以咁輕易租到租置屋苑嘅單位做辦事處,要求祥華法團,以至有關嘅政府部門交代。

《點新聞無懼打壓 繼續發聲》

歡迎到 Apple/Google play store 下載 「點新聞」app 或直接進入點新聞網站瀏覽最新最準的新聞資訊:

www.dotdotnews.com

使用其他社交媒體訂閱點新聞

YouTube: youtube.com/c/dotdotnews點新聞

Instagram: instagram.com/dotdotnews

評論
相關新聞
相關度
相關度
從新到舊
從舊到新
搜全文 
全文
標題
關鍵字
goTop