點新聞
每日點新聞 點解香港事
標籤

攬炒區員張錦雄卸膊 籲市民有事搵對家

攬炒派區議員唔做嘢,剩係識推畀對家做就得啦。攬炒派屯門區議員張錦雄早前喺區內掛起2019年區選嘅競爭對手、現任屯門分區委員會委員陶錫源的宣傳橫額,呼籲居民有事可以搵對方處理,仲印上陶嘅聯絡資料㖭。唔少網民都鬧爆張錦雄嘅卸膊行為。

張錦雄不但不務正業更多次濫用公共資源,在議辦進行商業活動。去年7月獲民政處通知,指有人投訴他阻街及在辦事處內無牌販賣食米,因涉嫌牴觸《區議會條例》而一度被扣起半年、涉款共23萬元的津貼。其後更利用區議員身份及辦事處販賣台灣菠蘿。

《點新聞無懼打壓 繼續發聲》

歡迎到 Apple/Google play store 下載 「點新聞」app 或直接進入點新聞網站瀏覽最新最準的新聞資訊:

www.dotdotnews.com

使用其他社交媒體訂閱點新聞

YouTube: youtube.com/c/dotdotnews點新聞

Instagram: instagram.com/dotdotnews

評論
相關新聞
相關度
相關度
從新到舊
從舊到新
搜全文 
全文
標題
關鍵字
goTop