點新聞
每日點新聞 點解香港事
標籤

亂港分子吹雞612上街 網民譏又搵人送頭

亂港分子死心不息,妄想重現兩年前的黑暴亂局!有網民又再鼓吹「手足」上街,煽動本周六(12日)晚到銅鑼灣等街頭舉行所謂嘅如水再聚的非法集結。消息人士稱,警方經初步評估後,已擬定部署過千警力應對,但實際警力會視乎情況作出調整,各總區應變大隊將有部分人員要隨時候命,防止有人乘機搞事。

有人在連登討論區上載黑暴「文宣」,圖中有人手持黑旗、弓箭或汽油彈,穿上全副武裝、戴上防毒面罩或「V煞」面具,並寫上如水再聚。不過,「手足」嘅反應就麻麻,唔少人都覺得佢哋想叫人出去送頭、俾警察拉。其實過去兩年,久唔久就有啲黑暴分子會喺網上鼓吹人上街集結,但實質就「叫人衝自己鬆」,搞到班「手足」都已經唔再相信。

《點新聞無懼打壓 繼續發聲》

歡迎到 Apple/Google play store 下載 「點新聞」app 或直接進入點新聞網站瀏覽最新最準的新聞資訊:

www.dotdotnews.com

使用其他社交媒體訂閱點新聞

YouTube: youtube.com/c/dotdotnews點新聞

Instagram: instagram.com/dotdotnews

評論
相關新聞
相關度
相關度
從新到舊
從舊到新
搜全文 
全文
標題
關鍵字
點新聞手機APP下載(您也可以將網站添加到屏幕)
點新聞手機APP下載
goTop