點新聞
每日點新聞 點解香港事
標籤

「大渣哥」賣粽掠水 搵王宗堯呃LIKE

每逢佳節倍掠水,黃店「大渣哥茶記」又趁住端午節推出「超級裹蒸粽套裝禮品」,售價由238元至298元,老闆是「渣哥」蔡強榮仲自誇「覺得係咁大個仔食過至好味嘅裹蒸粽」喎。噚日仲搵嚟「黃絲」藝人王宗堯呃LIKE,喺FB出帖出相,仲留言「是有粽人」。

早前黃圈的「盆菜風暴」仍然歷歷在目,但「大渣哥」卻誇下海口話,只要客人唔滿意,必定會歡天喜地咁原銀奉還喎。而多篇帖文都hastag(標註)埋「有粽香港人加油」、「同舟人誓相隨」,故意「一語雙關」引黃絲幫襯。

《點新聞無懼打壓 繼續發聲》

歡迎到 Apple/Google play store 下載 「點新聞」app 或直接進入點新聞網站瀏覽最新最準的新聞資訊:

www.dotdotnews.com

使用其他社交媒體訂閱點新聞

YouTube: youtube.com/c/dotdotnews點新聞

Instagram: instagram.com/dotdotnews

評論
相關新聞
相關度
相關度
從新到舊
從舊到新
搜全文 
全文
標題
關鍵字
點新聞手機APP下載(您也可以將網站添加到屏幕)
點新聞手機APP下載
goTop