點新聞
每日點新聞 點解香港事
標籤

圖解「愛國者治港」之二|香港選舉制度嘅漏洞風險點樣危及國家安全同香港的繁榮穩定?

「港獨」嘅激進勢力已經擺明殺到埋身!近年越嚟越多「港獨」或者本土嘅激進份子透過而家有明顯漏洞的選舉制度進入各級議會, 「掉磚放火就做議員」呢種不正之風完全扭曲時下年輕人嘅價值觀。除此以外,肥佬黎、戴耀廷、黃之鋒呢啲反中亂港頭目, 響上次區議會選舉大勝之後奪權嘅野心已經一發不可收拾! 另外,外部勢力明顯染指香港事務變本加厲!以美國為首嘅西方外部勢力, 響世界上好多地方大搞「顏色革命」已經唔係啲乜嘢新聞, 就喺幾年前開始中美戰略博弈嘅大環境之下, 為咗使中方屈服, 呢班外國勢力竟然聯同一班亂港分子, 喺香港大搞暴力政治運動, 除咗2012年嘅反國教、2014年嘅非法「佔中」, 最慘痛嘅就莫過於「2019年反修例」, 挑起暴動搞到成個香港千瘡百孔, 直情令到香港民不聊生, 元氣大傷。香港而家嘅選舉制度已經應對唔到當前嘅風險挑戰。

從2019年區議會選舉中亂港份子大舉奪權同其他種種跡象表明, 香港嘅選舉制度已經充滿漏洞, 我哋一定要盡快盡快盡快完善而家嘅選舉辦法, 確保特區政府嘅管治權牢牢掌握喺愛國愛港人士之中, 如果唔係, 就好似一個底層有窿漏緊水嘅木桶, 遲早會將珍貴嘅水源流乾。

評論
相關新聞
相關度
相關度
從新到舊
從舊到新
搜全文 
全文
標題
關鍵字
點新聞手機APP下載(您也可以將網站添加到屏幕)
點新聞手機APP下載
goTop