點新聞
每日點新聞 點解香港事
標籤

夥警宣滅罪遭圍插 鴿黨區議員即跪低

民主黨(鴿黨)九龍城區議員馬希鵬,日前被踢爆同警方攜手落區做防止罪案宣傳,被「同路人」擺上台,話佢哋黨「出賣香港」。街坊安危顯然不及選票有吸引力,馬希鵬好快就喺fb發「澄清啟事」,向激進派跪低。

佢避重就輕話:「本人嚴正澄清,從沒刻意跟警方合照,網上流傳的照片亦非本人或本辦事處職員拍攝」,又仲好諂媚咁認衰自己做呢啲宣傳,係「政治敏感度不足」。不過,網民唔賣賬,揶揄馬希鵬轉軚,恥笑佢「兄弟爬山,搵夠落山。」

《點新聞無懼打壓 繼續發聲》
歡迎到 Apple/Google play store 下載 「點新聞」app 或直接進入點新聞網站瀏覽最新最準的新聞資訊:
www.dotdotnews.com

使用其他社交媒體訂閱點新聞
YouTube: youtube.com/c/dotdotnews點新聞
Telegram: t.me/dotdotnews
Instagram: instagram.com/dotdotnews

評論
相關新聞
相關度
相關度
從新到舊
從舊到新
搜全文 
全文
標題
關鍵字
goTop