點新聞
每日點新聞 點解香港事
標籤

噏錯英文惹怒黑人 移英黃絲遭打爆缸

唔少黃絲移民到外國後不停出醜,仲成日將自己啲醜事放上網,引嚟各界恥笑。網上討論區「連登」日前就有個題為「移民咗英國一個月,頭先落街買麥當勞比(畀)當地人打到仆街嘅帖,原來帖主移民咗英國一個月,落街買M記(麥當勞)時,將McNugget錯讀McNigget,黑人店員疑遭歧視,繼而揮拳,將佢塊面打到爆晒缸。但佢唔知衰話「移民之前聽人講英國多種族歧視我都唔信,估唔到係真」喎。

有網民留言恥笑「出post時已串出字都仲未知錯係邊?ni 同 nu分別喔!」、「好心想去英國移民,就學好英文啦!手足今鋪好樣衰呀!」

《點新聞無懼打壓 繼續發聲》

歡迎到 Apple/Google play store 下載 「點新聞」app 或直接進入點新聞網站瀏覽最新最準的新聞資訊:

www.dotdotnews.com

使用其他社交媒體訂閱點新聞

YouTube: youtube.com/c/dotdotnews點新聞

Instagram: instagram.com/dotdotnews

評論
相關新聞
相關度
相關度
從新到舊
從舊到新
搜全文 
全文
標題
關鍵字
goTop