星期一 , 3 月 30 2020
首頁 / 焦點 / 紀律部隊義工以身作則抗疫 無名英雄帶來滿滿正能量

紀律部隊義工以身作則抗疫 無名英雄帶來滿滿正能量

正值全民抗疫嘅關鍵時期,有網民分享咗一組令人感動嘅相片。由香港六大紀律部隊組成嘅義工,就算休班時亦奮鬥喺抗疫前線。只見佢哋出入於醫院、隔離營、關口等高危地點,爭分奪秒地趕工,就為咗搭建完善隔離屋嘅內部裝修,有人負責清洗整理衣物,有人則負責搬運組裝家具。正是呢啲無名英雄為我哋帶來咁多正能量,相信大家齊心抗疫一定會勝利!網民紛紛大讚,留言道:「感謝你班義工發揮香港應有嘅互愛精神」、「危難時能撐起香港,守護香港,更難能可貴」、「這才是真正香港人」。

無懼打壓 繼續發聲 歡迎到 Apple/Google play store 下載 「點新聞」app 或直接進入點新聞網站瀏覽最新最準的新聞資訊:
www.dotdotnews.com

使用其他社交媒體訂閱點新聞
YouTube: youtube.com/c/dotdotnews點新聞
Telegram: t.me/dotdotnews
Instagram: instagram.com/dotdotnews

發佈留言

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!