星期四 , 4 月 2 2020
首頁 / 港聞 / 派口罩搞到一鑊泡 泛暴區議員「有骨氣的話唔好拎」

派口罩搞到一鑊泡 泛暴區議員「有骨氣的話唔好拎」

見識吓咩叫「選前選後兩個樣」喇!在一罩難求下,泛暴派東區區議員吳卓燁(Peter仔)獲商店老闆捐出口罩,噚日四點係柴灣站向居民免費發,本來係好事一樁,可惜佢安排失當,搞到「搞到一鑊泡」。原來佢居然喺活動前1小時才正式公布「確實派發地址」,導致大批聞風而來「輪罩」的市民十分鼓譟,據悉有老人家更因此發生意外,結果活動要取消。之後,Peter仔喺FB大呻冤屈,話自己唔係懶神秘、做show博出位,又話得自己一個人接聽所有電話,自問冇咁快即時接聽所有街坊來電。

Peter仔又話,對部分街坊不受控、煽動其他街坊一齊罵他及義工,深感無奈喎。最後,仲發晦氣叫街坊「唔好要唔好拎經我手派嘅種種東西 有骨氣的話,請去民XX工XX攞!」

無懼打壓 繼續發聲 歡迎到 Apple/Google play store 下載 「點新聞」app 或直接進入點新聞網站瀏覽最新最準的新聞資訊:
www.dotdotnews.com

使用其他社交媒體訂閱點新聞
YouTube: youtube.com/c/dotdotnews點新聞
Telegram: t.me/dotdotnews
Instagram: instagram.com/dotdotnews

發佈留言

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!