星期三 , 4 月 1 2020
首頁 / 點播 / 接受訪問ErErEr 網民:選零分區議員咪自己受囉

接受訪問ErErEr 網民:選零分區議員咪自己受囉

出身草根,參選前毫無政治聯繫的陳梓維,之前因區議會選舉,同對手的形象對比強烈而一夜走紅。呢名油尖旺區佐敦南議員新貴近日又因他希望請個比他低分嘅議員助理一事,受到大家嘅廣泛關注。

他接受採訪時自爆自己喺深圳出世,來自單親家庭,會考零分,讀毅進文憑課程數次無過。面對提問,他回答語速緩慢,結結巴巴,鍾意帶「Er」字,似乎仲未思考好點樣回應質疑。他表示:「會逐一處理問題,但成效如何我很難保證。Er….議題會關注,但主力會做嘅我都會交給,Er….. 議助去做。」

有網友表示震驚「意思係地區問題主力交給負分議助去處理?咁你做啲咩嘢呢?」亦有網友十分無奈,指出「選零分區議員咪自己受囉!」仲有網友悲嚎「原來未來嘅希望係咁嘅!」你點睇?

無懼打壓 繼續發聲 歡迎到 Apple/Google play store 下載 「點新聞」app 或直接進入點新聞網站瀏覽最新最準的新聞資訊:

www.dotdotnews.com

使用其他社交媒體訂閱點新聞

YouTube: youtube.com/c/dotdotnews點新聞

Telegram: t.me/dotdotnews

Instagram: instagram.com/dotdotnews

發佈留言

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!