星期五 , 1 月 24 2020
首頁 / 點圖集 / 點漫畫 / 為什麼?

為什麼?

 

我係一個大學生,因為犯暴動罪被判監,開始日復一日嘅鐵窗生涯。

今日聽到消息,一位手足成功當選區議員,年薪40萬,好羨慕呀;

今日收到朋友來信,話佢對我唔住,因為佢而家同我女朋友拍緊拖;

今日先知道原來當初同我一齊出來遊行嘅同學,一早準備咗去外國留學;

今日爸爸媽媽來探我,阿媽喊得好傷心,阿爸好激動咁話以後就當無生過我。佢哋又話,鼓吹呢場運動嘅人,前途一片光明,亦有大把時間享受人生。

……

我唔知點解會變成咁,我凈係知,我已經冇咗機會從頭再來。

 

無懼打壓 繼續發聲 歡迎到 Apple/Google play store 下載 「點新聞」app 或直接進入點新聞網站瀏覽最新最準的新聞資訊:

www.dotdotnews.com

 

使用其他社交媒體訂閱點新聞

YouTube: youtube.com/c/dotdotnews點新聞

Telegram: t.me/dotdotnews

Instagram: instagram.com/dotdotnews

 

發佈留言

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!