星期二 , 3 月 31 2020
首頁 / 點生活 / 新年笑一下 | 印度驅猴奇招:將狗畫成老虎仔

新年笑一下 | 印度驅猴奇招:將狗畫成老虎仔

近日,來自印度Shivamogga地區的農民Srikant Gowda成為咗國際頭條新聞,為從一群馬騮手中奪返自己嘅農田,佢決定將自家的狗仔畫成隻老虎以此來嚇走啲馬騮。

由於呢隻狗狗毛發本身就係橙啡色,所以只需要為其加啲黑色條紋同白色塗層,就似足一隻老虎。呢位印度農民話畀外媒知,佢在四年前遇到另一位農夫利用假老虎公仔嚇走馬騮時就突發奇想到呢條橋,並驚訝發現確實行之有效。但係佢堅信假老虎無法長久糊弄啲馬騮,因此佢將狗仔畫成老虎後,仲喺自家農田內放咗好多張真老虎同自制假老虎的大海報,希望呢群「老虎」可以將馬騮們拒之門外。

據稱,呢種“染料” 實際上是染發劑,並唔傷害狗狗,維持一個月就會消失。

無懼打壓 繼續發聲 歡迎到 Apple/Google play store 下載 「點新聞」app 或直接進入點新聞網站瀏覽最新最準的新聞資訊:
www.dotdotnews.com

使用其他社交媒體訂閱點新聞
YouTube: youtube.com/c/dotdotnews點新聞
Telegram: t.me/dotdotnews
Instagram: instagram.com/dotdotnews

發佈留言

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!