星期二 , 1 月 21 2020
首頁 / 港聞 / 批民進黨遭圍插 方仲賢「跪底」認衰

批民進黨遭圍插 方仲賢「跪底」認衰

浸大學生會會長方仲賢見台灣蔡英文冷待所謂「義士」,日前在fb炮轟台灣民進黨「用港人鮮血換選票」,被港台兩地人士批評是「政治勒索」,質疑佢係「鬼」,喺度搞分化云云。方仲賢好快就敵唔過網上批鬥,噚日卒之「跪底」出聲明,話自己冇咁嘅意思,為自己影響「台灣大選」而鄭重致歉喎。惟聲明內容卻戾橫折曲,除繼續死撐台灣人要救援港人,仲批評帖文被有心人炒作,最後更再幫蔡英文拉票,希望台灣人選出代表台灣嘅人,「守好台灣」云云。

睇返過去半年,香港班暴徒鍾意犯法就犯法、鍾意鬧政府就鬧政府、鍾意襲警就襲警,都難怪佢哋覺得自己大晒嘅。不過,佢哋鬧完台灣蔡英文就火速跪低,連「義士」俾人「用完即棄」都冇計,收回言論再幫蔡英文拉票,幕後boss點指揮,大家見到晒啦。

無懼打壓 繼續發聲 歡迎到 Apple/Google play store 下載 「點新聞」app 或直接進入點新聞網站瀏覽最新最準的新聞資訊:
www.dotdotnews.com

使用其他社交媒體訂閱點新聞
YouTube: youtube.com/c/dotdotnews點新聞
Telegram: t.me/dotdotnews
Instagram: instagram.com/dotdotnews

發佈留言

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!