星期六 , 2 月 22 2020
首頁 / 港聞 / 「612基金」唔批錢惹爭議 煽暴派掀罵戰「狗咬狗骨」

「612基金」唔批錢惹爭議 煽暴派掀罵戰「狗咬狗骨」

煽暴派大台搞所謂「612人道支援基金」,聲言用捐款來支援「義士」,但資助審批就十分嚴格,俾人質疑攬住嚿錢唔鬆手。有「義士」向傳媒爆料,話「612」唔肯批資助,搞到佢只可以用法援下素未謀面嘅律師。民主黨中委、候任觀塘區議員梁翊婷就喺facebook開post大鬧︰「明明係香港人的錢,邊個授權你去審批?」結果引嚟「民陣」副召集人陳皓桓留言罵戰,質問佢先申請法援有咩問題,又話「如果下下即×,係咪互相尊重?」

梁翊婷就留言暗示「612」向來多問題,但大家本住「唔分化」先唔出聲。陳皓桓繼續勞氣反問︰「有無搵過信託人講過?」梁翊婷話有,仲好沙膽咁話︰「一班老將唔好躲在『信託人』三隻字後面吧!」陳皓桓就要佢公開細節畀公眾知,梁翊婷就暫時未有回覆。大台咁「唯我獨尊」,有網民就揶揄梁翊婷今鋪得罪方丈︰「妳死啦!『612』都夠膽鬧。」「ChiChung Choi」亦恥笑︰「佢真係唔係撈㗎喎!出呢段嘢,問左(咗)胡志偉(民主黨主席)未?」

無懼打壓 繼續發聲 歡迎到 Apple/Google play store 下載 「點新聞」app 或直接進入點新聞網站瀏覽最新最準的新聞資訊:
www.dotdotnews.com

使用其他社交媒體訂閱點新聞
YouTube: youtube.com/c/dotdotnews點新聞
Telegram: t.me/dotdotnews
Instagram: instagram.com/dotdotnews

發佈留言

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!