2019年12月13日,星期五
首頁 / 點播 / 短片 / 神秘外籍男疑指揮暴亂 目擊者遭跟蹤恐嚇

神秘外籍男疑指揮暴亂 目擊者遭跟蹤恐嚇

近日,有目擊者提供一手資料表示,佢哋喺中環某銀行辦完事返屋企路上,對暴亂後的中環感到震驚,並想用手機紀錄低。但中途就發現一名神秘外籍男士在人群中做出一系列可疑的手勢,而呢名男子仲發現咗佢哋,並迅速制止佢哋「唔應該對住白人影相」,命令當事人將手機畀佢。據當事人描述,該名男子一直跟住佢哋,並威脅「你哋去邊,我就跟到去邊。」

更加令當事人可疑的係,被路人圍觀後,該名男子仲反咬,指當事人屈佢係種族歧視者。事後,當事人表示,已將呢名可疑男子報案畀警察同中國國家安全部。

無懼打壓 繼續發聲 歡迎到 Apple/Google play store 下載 「點新聞」app 或直接進入點新聞網站瀏覽最新最準的新聞資訊:

www.dotdotnews.com

使用其他社交媒體訂閱點新聞

YouTube: youtube.com/c/dotdotnews點新聞

Telegram: t.me/dotdotnews

Instagram: instagram.com/dotdotnews

發佈留言

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!