2019年10月18日,星期五
首頁 / 點播 / 亂港學生恐嚇禁錮講師 理大課堂變批鬥會

亂港學生恐嚇禁錮講師 理大課堂變批鬥會

大學課堂本來應該係知識傳授與交流之地,如今竟變成批鬥會,簡直可悲。近日網上流傳一條直播影片,一班就讀理工大學專業及持續教育學院嘅學生,疑因不滿講師陳偉強早前接受訪問時建議用嚴刑峻法對付暴徒,竟然在課堂上不停爆粗,恐嚇辱罵講師:「阿Sir你屋企使唔使裝修啊?免費幫你裝修呀」、「你幾廿歲未見過世面呀」、「驚你就唔好返學啦」。佢哋不斷用鐳射筆照該講師下體,仲叫囂道:「(鐳射筆)唔好射啦,着火㗎!」、「唔好瀨尿呀」,然後起哄大嗌「着火!着火!」,更有唔少學生大聲嘲笑。講師則在講台上來回踱步,由於被學生包圍,佢惟有忍受學生惡言挑釁,相當難堪尷尬。網民留言道:「這種大學校園,非常恐怖」、「香港未來靠呢啲人,真係無希望」、「仲要縱容到幾時?」

無懼打壓 繼續發聲 歡迎到 Apple/Google play store 下載 「點新聞」app 或直接進入點新聞網站瀏覽最新最準的新聞資訊:
www.dotdotnews.com

使用其他社交媒體訂閱點新聞
YouTube: youtube.com/c/dotdotnews點新聞
Telegram: t.me/dotdotnews
Instagram: instagram.com/dotdotnews
Facebook: facebook.com/DotdotnewChannel-110040553732613/

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!