2019年12月9日,星期一
首頁 / 點生活 / 「牛肉乾」變身賣廣告 車主:玩到冇嘢好玩!

「牛肉乾」變身賣廣告 車主:玩到冇嘢好玩!

香港違例泊車問題日趨嚴重,尤其職業司機想泊低食飯送貨,最怕係返轉頭發現玻璃夾著張白紙,嚴重影響心情。不過,近日就有廣告公司用呢招做噱頭,將宣傳單張設計成告票一樣,令到不少車主虛驚一場。雖然有網民讚賞有創意,但作為車主、司機,必定好憎呢種「惡搞」手法,有車主仲話「玩到冇嘢好玩!」。

日前就有網民係Facebook群組分享相片,遠睇仲以為食「牛肉乾」,但細心一睇,就會發現告票上印有「SAMPLE」字眼,實際上只係一張宣傳車cam產品嘅單張。不少網民都表示對呢種宣傳手法反感,認為會對司機造成不必要嘅滋擾,坦言:「如果咁樣諗住做得成生意,佢真係錯晒」。亦有網民指出呢種宣傳方法有機會構成「干擾車輛」,可被罰款 $5,000 及監禁 12 個月。

無懼打壓 繼續發聲 歡迎到 Apple/Google play store 下載 「點新聞」app 或直接進入點新聞網站瀏覽最新最準的新聞資訊:
www.dotdotnews.com

使用其他社交媒體訂閱點新聞
YouTube: youtube.com/c/dotdotnews點新聞
Telegram: t.me/dotdotnews
Instagram: instagram.com/dotdotnews
Facebook: https://www.facebook.com/DotdotnewChannel-110040553732613/

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!