2019年12月13日,星期五
首頁 / 點生活 / 絕對難忘的生日 一廣告牌引發全球祝福

絕對難忘的生日 一廣告牌引發全球祝福

美國新澤西州一男子Chris有個孝順仔,令到佢永遠唔會忘記自己62歲嘅生日。事源Chris嘅兒子將Chris嘅電話號碼,貼喺一個大型路邊廣告牌上,仲寫住「邀請路人打電話祝福佢」。之後Chris就收到來自世界各地超過15000次嘅電話同短信,當中包括菲律賓,肯尼亞,盧森堡,愛爾蘭,危地馬拉,尼泊爾同澳大利亞等地。

一開始,他試圖接聽每個電話,回覆每條短信。但佢最終都係放棄,並設定自動回覆「感謝你打電話祝福我生日快樂,我對此好感激。」接受記者訪問時,Chris表示「我無嬲,仲覺得好搞笑。因為幾分鐘內就可以見到短信數量由10至20增長至600以上,手機都差啲死機」對此Chris兒子就話,明年會租個更大嘅廣告牌幫老豆慶祝生日。

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!