2019年11月19日,星期二
首頁 / 點生活 / 美國服務員獲上帝禮物 客人贈其汽車當小費

美國服務員獲上帝禮物 客人贈其汽車當小費

對於餐飲服務員嚟講,客人願意俾餐費15%至20%的小費已經算係好高了。不過美國阿肯色州一間墨西哥餐廳,一名女服務員瑪莉亞(Maria Elena Barragan),就意外獲得兩位常客贈與的一輛2019年產的別克(Buick)Encore多功能汽車當作小費。對此,佢又驚又喜,直呼:「呢個係上帝的禮物」

據悉,佢在細心招待完一對常客夫婦後,沒諗到該兩位常客突然要求與佢單獨談話。瑪莉亞當時非常驚自己係做錯啲乜嘢,客人要表示不滿。但出乎意料的係,對方卻表示十分欣賞和喜歡佢,並贈予佢一個袋子稱係「小費」。結果佢打開一看,竟然係一輛2019年別克Encore多功能汽車的文件同車匙,而文件上車主的名字竟然就係佢自己,瑪莉亞。

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!