2019年9月20日,星期五
首頁 / 點生活 / 為上網同媽咪見招拆招 15歲少女妙用雪櫃發Post    

為上網同媽咪見招拆招 15歲少女妙用雪櫃發Post    

美國肯塔基州一名15歲少女Dorothy因太過投入手機,差啲釀成火燭意外。所以Dorothy媽媽決定沒收佢嘅手機。但對於「網蟲」Dorothy來講,猶如世界末日。

於是乎, 佢開始見招拆招,先是用任天堂NDS連接上佢嘅Twitter發文稱「我會永遠離開,因為媽咪沒收咗我手機,我會掛住大家,哭,拜拜!」但媽咪又發現咗,即刻用Dorothy賬戶表示「我發現Dorothy正在用NDS發文,所以呢個帳號將會被關閉。」跟住Dorothy又用Wii發文,感謝粉絲嘅支持,結果又被媽咪發現並沒收咗Wii。最后,不死心的Dorothy使出大絕招,用可以上網嘅雪櫃發文,得意地表示「宜家我媽咪無辦法沒收冰箱掛?」呢一系列「網絡求生記」瞬間網絡爆紅,就連Twitter官方都發起#FreeDorothy嘅hashtag,請求媽咪放過Dorothy。

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!