2019年10月17日,星期四
首頁 / 點生活 / 真人騷疑扮失憶 稱自己唔識英文想留日本

真人騷疑扮失憶 稱自己唔識英文想留日本

近日,TBS電視台有個節目叫「緊急!公開大捜索」,特別介紹一啲自稱失憶、曾被軟禁的人,希望知情人士可以提供資料,令佢哋可以返屋企同家人團聚,或係幫佢哋恢復記憶。

節目中,有位自稱失憶的美國人叫作Eames Kyle Lee,今年26歲,於2016年9月2日從關西機場入境,11月22日喺秋田市暈倒後失去記憶。他聲稱唔記得母語,甚至唔知道以後點過日子,希望可以繼續留喺日本。

有網友就話該節目完全當觀眾係智障,節目中呢位先生邊聽自己的資料,邊扮出驚喜的表情,表演尷尬,故事牽強。仲有人爆料稱,呢個人識講英文,根本無失憶,舊年已經順利返到美國。雖然後來佢本人強調自己真係失憶過,但有啲觀眾仍然都係持懷疑的態度。

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!