2019年8月23日,星期五
首頁 / 點生活 / 男性避孕藥試驗中 女性終於可以鬆口氣

男性避孕藥試驗中 女性終於可以鬆口氣

29歲的 JAMES OWERS 和27歲的 DIANA BARDSLEY 等450對夫婦參加咗愛丁堡大學一項男性避孕藥研究項目。在未來的一年之內,他們只允許使用這種新型的男性激素軟膏作為唯一的避孕手段。

據 OWERS 話,每次使用時只需大約 2 厘米(相當於 50 便士硬幣大小)的藥膏,分別將藥膏塗抹在兩側的肩部和胸部。藥膏係 3 到 4 秒內就乾咗,之後就可以穿好衫,開始正常的工作同生活。佢表示,一個禮拜前,開始當藥膏係唯一避孕手段。佢仲注意到,自從用咗藥膏後,性慾有所提升。至於其他的一啲副作用就好小,可以忽略不計。

總的來講,OWERS對藥膏感覺唔錯。同時,佢對任何未來可能出現的男性避孕產品都持比較積極嘅態度。

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!