2019年12月12日,星期四
首頁 / 點生活 / 哥哥因骨癌截肢 細佬晚晚攬住瞓

哥哥因骨癌截肢 細佬晚晚攬住瞓

動物亦患難見真情。國外有兩隻狗狗界的網紅,Kiko 和 Watson,佢哋係最好的朋友,最犀利的兩兄弟。

近日,八歲的 Kiko 因骨癌,家人們忍痛讓醫生將佢嘅右前肢截咗,身上的毛都被剃去一大半。為咗重新適應生活中的不便,Kiko 自己都非常之堅強同樂觀,細佬 Watson 更係每日攬住 Kiko 瞓覺,時時刻刻陪住佢。

手術後的 Kiko 復原情況相當好,宜家可以用三條腿行到主人身邊撒嬌啦。主人 Trav 表示,Kiko 算係老狗了,即使截肢,癌細胞仍可能會擴散,但至少宜家嘅 Kiko 有好兄弟 Watson 的陪伴,同埋主人的貼心照顧,相信佢哋會一齊創造更多美好回憶。

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!