2019年12月9日,星期一
首頁 / 點生活 / 「7.1 好去處」深圳度假網紅店,仿佛飛咗四個國家

「7.1 好去處」深圳度假網紅店,仿佛飛咗四個國家

7.1假期連週末三日,話長唔長,話短唔短,去國外度假有D匆忙。但深圳有些網紅店,去咗就似飛次外國一樣咁好玩。下面介紹 4間靚爆嘅網紅店。

高空海島「Jungle nat」:仿佛飛咗一趟巴厘島
43樓高空high tea,深圳首家全景度假風下午茶和酒吧。以白色為主,似國外海島,加上精美的甜品和飲料,隨便影打卡都係爆like!
地址: 深圳市福田區新天世紀商務中心A座4305地鐵:石廈F口步行200m就到/ 11:00 – 01:00/人均: 88 RMB(88一杯飲料一份甜品;128一杯飲料兩份甜品)

無邊際泳池 「Ding sky bar」:仿佛飛咗一趟新加坡
一直很想去新加坡🇸🇬的無邊際泳池的朋友過來望吓,深圳終於都有喇,令你置身於天上恆河一樣,仲可以睇到市區中最美的日落。
地址: 振華路輝盛閣國際公寓18樓( 九方對面 )/ 17:30-24:00 /人均100 RMB

鬧市中治愈系的寧靜 「素咫」:仿佛飛咗一趟韓國
一座純白色的獨棟咖啡館真係非常吸睛,超級似韓劇裏面的風格,簡單大方,寧靜又治愈,很適合放工之後來嘆下。推薦菜單有西柚冰美、甜橙冰拿鐵、黑糖拿鐵和橙子流心蛋糕。
地址: 深圳市寶安區西環路38號,福永站C口/ 10:00am-10:00pm/人均50 RMB

熱帶雨林 「Chotto等等」:仿佛飛咗一趟泰國
離距遠就能看到一棟很有東南亞風情的別墅。進入布滿綠色植物的庭院,給人一種置身於熱帶雨林的感覺,還有透明玻璃房。露台對面是開揚湖景,還有陣陣微風吹來,如果天氣唔係太熱,坐响呢度真的好舒服。另外,主廚來自澳洲,出品有保證。
地址: 深圳市南山區華僑城東方花園D3-B/ 11:00-20:00/人均150 RMB

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!