2019年7月23日,星期二
首頁 / 編輯推介 / 高志森譏「德國爛民」 網友不齒黃台仰賣小強

高志森譏「德國爛民」 網友不齒黃台仰賣小強

棄保潛逃、遭法庭通緝的「本土民主前線」前召集人黃台仰和成員李東昇,喺德國做咗「難民」後,繼續博出位,黃在最新訪問中聲稱自己的政治立場軟化,不再主張香港獨立云云。知名導演高志森就揶揄,黃、李是「違法達移」的「爛民」。就連激進反對派自己友都鬧爆黃台仰「冇義氣」、「懦夫」,丟低坐緊監嘅「獨琦(梁天琦)」去德國嘆世界,仲要連「港獨」都唔再鼓吹。

對於黃台仰接受外媒訪問時仲賣小強,講到自己思鄉時淚眼連連,「代價沉重」,網友質問︰「你代價有幾沉重呀?身光頸靚,又有大學讀,又有人照顧你。同埋你可以唔走架(㗎)」,揶揄對方「自己口講就做『肉碎』,實質就做『瓦全』。」

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!