2019年6月21日,星期五
首頁 / 未分類 / 《旺暴案》主謀黃台仰李東昇棄保潛逃多月 竟獲德國批出難民庇護 離嗮譜!

《旺暴案》主謀黃台仰李東昇棄保潛逃多月 竟獲德國批出難民庇護 離嗮譜!

在2016年旺角暴亂案中棄保潛逃嘅「本土民主前線」前召集人黃台仰及成員李東昇,去年5月已於德國獲得難民庇護。然因暴動罪被判監嘅前「戰友」梁天琦庭上供稱,當日黃台仰讓佢哋衝上去,仲話「你唔衝過去,他們(警察)都衝埋嚟」。咁都可以算係難民?網民紛紛熱議,留言道:「當日叫『寧為玉碎,不作瓦全』,今日躲在洋人胯下做dog」、「國家或地區動蕩或有戰事對自己或家人有生命危險先係難民,在本土犯法逃去別國就係逃犯啦,何來難民身份」、「寧做逃犯,唔執番梘」、「反賊暴徒走得快好世界,唔使坐監重做埋德國特殊公民添!」、「叫人衝,自己鬆」。

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!