2019年7月17日,星期三
首頁 / 焦點 / 鴿黨為選舉做show 反對蓮塘口岸設接駁巴士站

鴿黨為選舉做show 反對蓮塘口岸設接駁巴士站

蓮塘口岸即將啟用,近日民主黨新界東立法會議員林卓廷,及其「馬仔」、祥華選區區議員陳旭明於街頭擺站,反對喺祥華邨等屋苑附近設置蓮塘口岸接駁巴士站,以免「對居民生活造成滋擾」。不過當區居民就踢爆佢哋只不過係為選舉做show,因為之前北區區議會交通及運輸委員會有兩次會議討論蓮塘口岸啟用後對交通嘅影響,而第一次陳旭明就缺席會議,第二次則無提出任何提案或反對,簡直係口中講一套,做的就另一套喎。

唔少市民質問鴿黨未提出任何建設性建議,更有網民直指:「當日區議會傾又唔發表意見又唔代諮詢街坊,到招標成事先講?」、「後知後覺」、「今我打昨我」。

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!