2019年5月19日,星期日
首頁 / 焦點 / 「錢死士」走數唔自首 驚修例諗定着草加拿大

「錢死士」走數唔自首 驚修例諗定着草加拿大

反對派叫人衝自己鬆,毫無口齒都未夠衰,仲敢出嚟「指點江山」先夠厚面皮!話說違法「佔中」有所謂「十死士」,其中之一自稱基金經理的「2047香港監察」召集人、由加拿大回流嘅錢志健,近日接受《蘋果日報》訪問時話,考慮3年內舉家返回加拿大,因為修訂《逃犯條例》通過「香港就會玩完」咁話。全國政協副主席梁振英(CY)就發帖回帶,話錢志健當初講過會在「佔中」後自首,結果「冇咗件事」,「現在錢志健以為大家不記得他當日的承諾,今天又指指點點,可信嗎?」,CY更質問:「錢先生,你真的擔心『逃犯條例』,為什麼敢在香港再等三年?」話時話「錢死士」好似冇交代,佢回流香港時有冇放棄其加拿大護照噃,如果未放棄,咁佢哋都係「返祖家」啫,做咩講到咁大犧牲咁?

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!