2019年6月20日,星期四
首頁 / 點漫畫 / 侵侵跪地賴自己人阻發展

侵侵跪地賴自己人阻發展

一直用各種無理手段刁難華為,阻礙其普及5G技術的美國總統特朗普(侵侵),近日在社交平台發文,一反常態表示「我想要美國盡快擁有5G、甚至是6G的技術…美國企業若不加把勁,將落後別人,我們沒有理由落後……」。回憶其侵侵多月以來,不斷向美國盟友施壓,今次貼文雖然冇提及華為,但似乎已經停止威脅全面禁用,唔通做總統真係可以五時花六時變,為所欲為?言語之間仲講到好委屈,轉身射個三分波,暗示係啲手下威逼佢施行政策,禁用5G,阻住美國發展,大大隻鑊飛埋嚟,真係伴君如伴虎。

分析師Tyler Durden解畫,侵侵終於發覺喺5G方面,多間主力美國電信公司仍落後華為,所以用「美國身為領導者,透過競爭來取得勝利,而不是阻止當前更先進的技術」來粉飾太平,都叫做跌落地揦返咋沙啦。

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!