2019年3月19日,星期二
首頁 / 點生活 / 高難度瞓覺法 究竟有幾眼睏先可以做到咁?

高難度瞓覺法 究竟有幾眼睏先可以做到咁?

近日有網民喺Facebook上發帖分享一張圖片,圖中顯示一名外籍男子在搭乘港鐵時,企喺度瞓著嘅「奇景」。講得係「奇景」當然有佢特別之處嘅,相中可見外籍男用背包上兩個安全扣扣實扶手杆,而自己就雙腳踩地不過身體後仰呢個神奇姿勢瞓著,而且似乎仲瞓得幾冧咁。該帖一出就引發網民熱議。有網友感同身受,留言話:「我成日搭巴士企喺度都瞓著啦,地鐵咁穩點會瞓唔著」、「呢招唔錯!搵日試試」。仲有網民欣賞佢無影響其他人:「幾正喎,仲要唔阻住其他人用扶手」、「好過背脊磨柱果班」。亦有唔少網民開玩笑稱:「好想解開佢」、「原來背包前設計師係咁諗出來用處」、「隻鞋啜唔實就hihi」、「佢就黎變喪屍阿」。

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!