2019年7月19日,星期五
首頁 / 點生活 / 印度小孩用拖鞋自拍 網民:這照片有溫度

印度小孩用拖鞋自拍 網民:這照片有溫度

近日印度寶萊塢男演員博曼伊蘭尼(Boman Irani)喺IG上分享一張令人眼眶濕潤嘅自拍照,相片中5個印度小孩喺鄉間泥土路上聚埋一齊自拍。只見佢哋對著「鏡頭」,露出天真無邪、單純燦爛嘅笑容,簡直可以融化人心。不過再睇真啲,竟發現原來佢哋自拍嘅工具唔係手機,而係一隻舊拖鞋,這些小孩只不過假裝用手機來扮自拍。

伊蘭尼感慨道,「You’re only as happy as you choose to be(只有當你選擇快樂的時候,你才會真正獲得快樂)」,呢張照片係用金錢都買不到的。另一位寶萊塢製片卡斯貝克(Atul Kasbekar)表示,自己深深地被小孩發自內心嘅笑容感動,會不自覺亦都開心起來。網友紛紛大讚,留言話:「這照片有溫度」、「雖然手機是假,但笑容是真的」、「怎麼有洋蔥」、「眼淚不自覺留下來了」。

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!