2019年3月23日,星期六
首頁 / 焦點 / 毛孟靜請假扮遲到 做騷即現身

毛孟靜請假扮遲到 做騷即現身

立法會食物安全及環境衞生事務委員會早前舉行特別會議因人數不足流會,平時大大聲話要撐小販、撐墟市嘅反對派議員,今次亦都有唔少人無出席會議,搞到一眾小販亦白行一趟。咁大隻鑊飛埋嚟,作為「民主派」召集人嘅毛婆(毛孟靜)就即刻縮骨,仲不惜講大話同網民講自己「只係遲到」。不過,有網民踢爆毛婆當日明明認咗係告假,「咩叫『只係遲到』呀?如果只係遲到,咁你之前告乜×嘢假?」仲有網民話佢上晝唔開會,但下晝就出嚟同成班反對派做show鬧特首,質問呢啲叫「政治操守」?網民再留言鬧埋班成日唔出席嘅反對派議員兼立法會個告假制度,質疑正常打工請假都要理由,但班議員請假就係請假,唔使畀理由,直斥呢班人真係一票都唔值。

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!