2019年7月23日,星期二
首頁 / 焦點 / 林卓廷賣黨友玩失蹤 梁振英:真係咁忙?

林卓廷賣黨友玩失蹤 梁振英:真係咁忙?

「釘書健」案已被裁定表面證供成立,昨日(10日)在西九龍裁判法院續審。當時高調陪同林子健「揭發」事件嘅民主黨林卓廷自從該案件受審以來,一直未現身支持黨友,被質疑毫無道義擔當。全國政協副主席梁振英就喺社交網站上向林卓廷連發四問,嘲笑佢見風使舵:「人呢?第一天說要開會,不能過來打氣,一個星期了,人呢?真的這麼忙嗎?說到底是黨友呀!當天你還教我怎樣應對記者呢!」梁亦指出,最近民主黨有59人脫黨,主要是有人被黨友公開指控「人格」有嚴重問題,黨內自己人不團結,不爭氣,唔好話係有人打壓。

而「主角」林子健喺法庭上就表現輕佻,不時打斷對話,仲小聲說「黐線」等。該案件押後至2月18日結案陳詞。

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!