2019年1月17日,星期四
首頁 / 焦點 / 戇橋no show累街坊 反對派狂收負皮

戇橋no show累街坊 反對派狂收負皮

正所謂「不怕神一般的對手,最怕豬一樣的隊友」。近日公民黨黨魁戇橋(楊岳橋)喺立法會大會話要提「檢討單程證」制度嘅動議,結果no show,成為全城恥笑嘅對象。鬧吓鬧吓,有人就開始質問公民黨點解「有法不依」、唔根據黨紀處理佢;有人質疑「根本成班夾埋做大戲,當你條友自己掛住睇直播,請問啲助手、黨友及其他飯民點解唔會提早叫定佢落嚟呀?」其他反對派議員亦逃唔過被批評嘅命運,「你地(哋)班垃圾泛民即管繼續咁樣吖,莫講話2020年喇,以後立法會選舉你地(哋)分分鐘輸到仆晒×呀!」有人更加話呢件事證明反對派議員喺議會根本毫無作用,叫佢哋「一辭(職)以謝天下」咁話喎。

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!