2019年4月20日,星期六
首頁 / 點漫畫 / 2018年度反對派爆事件卡│「鴿黨」林卓廷 尹兆堅

2018年度反對派爆事件卡│「鴿黨」林卓廷 尹兆堅

爆事件卡今日倒數第三件嘅係民主黨(白鴿黨)立法會議員林卓廷、尹兆堅,此二人過去不斷炒作UGL案件,堅持要「徹查到底」,仲搞咗個「天下為公」眾籌,以應付調查事件的開支,但其實就係影下相、打打卡,就當「交差」,旅費都係由眾籌所得的款項「找數」。出埠返港就喺議會內搗亂,兩人在今年6月立法會審議高鐵「一地兩檢」期間,涉嫌妨礙立法會人員執行職務,造成兩名保安員受傷,但就齊齊否認控罪。不過,他們似乎唔記得自己個黨在梁頌恆、游蕙禎衝擊立法會時,曾發表聲明,指「任何議會抗爭行為必須顧及保安人員及傳媒等相關人士的人身安全」,真係「雙重標準」之極致。難怪林卓廷憑一人之力,就可以搞到近60人退出民主黨,更被公開批評「人格卑劣」、「毫無政治道德可言」喇!你畀幾多個嬲嬲佢?

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!