2019年4月21日,星期日
首頁 / 點漫畫 / 2018年度反對派爆事件卡│「青症雙邪」梁頌恆 游蕙禎

2018年度反對派爆事件卡│「青症雙邪」梁頌恆 游蕙禎

雖然話新一年要忘記啲唔好嘅嘢,但係有啲事忘記咗就唔係咁好,無謂畀啲反對派重覆又重覆咁呃到啦,今日嘅係「青症雙邪」梁頌恆、游蕙禎。前年11月宣誓風波中,佢哋聯同3名助理衝擊立法會會議室,5人今年6月被裁定「參與非法集結」罪成判囚4星期。選擇即時入獄嘅游蕙禎向法官求情時「扮孝順」聲稱,是獨生女須照顧身患癌症的父母,但就被揭自出獄後,都冇返屋企住照顧父母,反而與「肥仔男友」在銅鑼灣雙宿雙棲,日日游手好閒。至於獲准保釋等候上訴嘅梁頌恆亦不遑多讓,終日無所事事做「廢青」,佢雖然接手做咗「民族陣綫」發言人,但其實只是「掛名大佬」,幾乎完全沒有實權,冇人聽佢支笛。你畀幾多個嬲嬲佢?

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!