2019年5月25日,星期六
首頁 / 點生活 / 以怨報德 美女子好心施捨卻慘遭刺斃

以怨報德 美女子好心施捨卻慘遭刺斃

「好心無好報」嘅現實版竟然會如此殘忍!美國巴爾的摩市一位54歲女子積琪蓮(Jacquelyn Smith)同丈夫史密夫(Keith Smith)係駕車返屋企時睇到路邊有一名疑抱著嬰兒的年輕女子,旁邊嘅紙皮上寫著「請幫忙餵我的寶寶」(Please help me feed my baby)。據史密夫回憶,正當佢哋打開車窗拿出錢包欲施捨時,一名陌生男子突然走來稱要感謝積琪蓮,然後突然刺傷積琪蓮。年輕女子搶咗錢包後同呢位男子一起逃跑。積琪蓮被送醫院搶救,最終不治身亡。

警方現正通緝呢對涉案男女,史密夫呼籲大眾要對行乞之人保持警覺,無想到會有人恩將仇報至此。

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!