2018年12月12日,星期三
首頁 / 生活 / 上網搵通渠佬中伏 聽電話師傅根本係同一人

上網搵通渠佬中伏 聽電話師傅根本係同一人

有網民近日上網搵通渠佬疑似被騙,於網上討論區大倒苦水。發帖者稱,他曾嘗試在網上搵不同通渠佬問價,但不論「湯師x」和「呂x父」,語氣同聲音都好相似,當問到第三個師傅時,就被對方嘲諷:「你仲喺度周圍格價?你唔使搵啦,網上面全部都係我嚟㗎,你要貪平就去搵啲街舖或者貼街招嗰啲啦……」

發帖者一氣之下掛斷電話,繼續搜索通渠資料,沒想到於網上發現眾多相似經歷的苦主,多人指網上搵到嘅通渠服務態度惡劣,「啲人好惡,成個黑社會咁!」、「開頭收1800元,之後又話好難通要畀2500元,完全係騙局。」有了解內幕的苦主踢爆,網上搵師傅其實都來自同一間公司,有十幾個電話接客,並且看地點報價,「曾經有師傅試過幫鬼佬通渠,話要大執,收咗十幾萬……如果遇到麻煩客,佢哋會將個客嘅電話放上群組,等冇人接佢生意。」

 

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!