2019年9月19日,星期四
首頁 / 焦點 / 教大黎曉晴爆粗 恐嚇畢業禮鬧事

教大黎曉晴爆粗 恐嚇畢業禮鬧事

香港教育大學學生會臨時委員會會長張鑫上星期「騎劫」開學禮,利用致辭時間大肆播「獨」後,學生會昨日(5日)又發聲明搬出所謂「言論自由」為「港獨」護航,宣稱所謂「言論自由是基本人權,討論『港獨』亦是行使權利」。曾在去年教大「民主牆事件」中盲撐涉事學生的前學生會會長黎曉晴更聲言要在畢業禮鬧事「報復」。

黎曉晴在其fb發帖,爆粗話教大「×嗡(噏)」、「咁×無恥」,仲不滿教大校長張仁良嘅解釋,話「我×你(張仁良)呀咁都講得出口」,更揚言「畢業禮我係主角,到時成班畢業生係(喺)嘉賓致辭果(嗰)陣衝上台拎走張cert算啦」、「無恥無下限,×街啦」等等,惟恐天下不亂。

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!