2019年11月15日,星期五
首頁 / 點生活 / 打風霸氣強佔機場育嬰室 港媽PO上網惹公憤

打風霸氣強佔機場育嬰室 港媽PO上網惹公憤

正所謂「「面係人哋畀,架係自己丟」,港媽又一新力作!話說一名港媽Ann日前在Fb帖文貼圖,分享霸機場育嬰室的經驗,結果引來網民怒轟自私!

Ann在帖文中表示,自己在大阪打風夜人生第一次睡在機場,「我地(哋)霸咗一間育嬰室,好大,有房中房,有梳化、有熱水、有微波爐、有叉電位、有洗水盤,有凳有檯,廁所隔離,仲可以洗patpat,大人就有得瞓得舒服,但小朋友算ok」。她解釋,其實民宿1000yen一晚有房,亦有朋友提供4000yen 3晚民宿,但因自己下周一飛沖繩,有很多事未做,要趕返香港,所以唔book酒店。

帖文迅即在網絡瘋傳,不少人批評港媽行為自私,「上次果個扮大肚,呢個就霸育嬰室」、「喺d咁嘅情況下,育嬰室你可以用,但一定唔係整間『霸』住囉🙄!唔好以為有仔女就大晒,正不知所謂!」

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!