2019年6月19日,星期三
首頁 / 點生活 / 明知故犯請全港市民飲「洗身水」 大媽萬宜水庫樂優「游」

明知故犯請全港市民飲「洗身水」 大媽萬宜水庫樂優「游」

大媽不只會跳舞,游泳也頗為拿手。facebook「山野龍咁威」專頁繼旅行團黃雨下亂行山澗後,再有猛料公開。數名大媽擅闖萬宜水庫暢泳,更留下倩影。

事後有網民上載一張facebook Messenger對話截圖,聲稱落水塘游泳的相中人要求發帖者刪除照片「請取消,巧德無量」,而被問到知否犯法時,有關人士回應「知」。

不少網民留言批評大媽做法無公德心:「遇到呢啲情況,最好就通知有關部門後,留低做證人,唔好放過呢啲破壞法紀嘅人」、「非法進入水塘,出事又要人救」、「嚴重缺德,仲擺pose影相不知所謂」、「大媽知你游水叻啦!但去錯地方囉,好上鏡!」。

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!