2019年7月20日,星期六
首頁 / 焦點 / 警連環「神抽」 籲「戴好頭盔」

警連環「神抽」 籲「戴好頭盔」

隨着民主黨成員林子健涉嫌報假案導致反對派「大炒車」,警方facebook「香港警察」亦連環抽水,繼早前教市民保留證據、唔好「跟車太貼」後,噚日又教大家「戴好頭盔」,唔少網民瞬間「明白了」,笑言︰「下次搵AV仁(民主黨何俊仁)去拍第二輯,解釋頭盔嘅重要,應該幾有說服力。」

「香港警察」噚日又推出「道路安全回帶系列」,講到明「安全第一戴頭盔」,令大家即刻諗起近日冇戴頭盔嘅反對派集體炒車「傷亡慘重」。「Eric Choi」附和︰「要威就一定要識帶(戴)頭盔,哈哈哈。」「Bevis Chan」亦欣賞警方幽默感話︰「我真係好鐘(鍾)意道路安全回帶系列,太有深度了。」「Benny Fok」就問︰「道路安全回帶系列#4係咪唔好『頂包』?」

 

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!