星期五 , 1 月 17 2020
首頁 / 點生活 / 老婆手袋失而復得 陸永激讚:香港真係好多好人

老婆手袋失而復得 陸永激讚:香港真係好多好人

bag_20170308_590

藝人陸永昨日在Facebook發帖,指遺失了太太的手袋,裏面有重要物件,希望透過社交媒體尋求網友的幫忙。大約半小時後,他又發帖表示已尋回手袋。原來他跟太太去警署時,遇到好心人娟姐帶同該手袋前來報案。陸永非常感謝娟姐的幫忙,更跟她交換電話,將來約出來飲茶。

網民看到陸永的貼文都為他感到開心,稱讚香港仍有不少好心人:「香港好在有您」、「香港人精神,好人有好報」、「呢D(啲)就係香港人質素」。

原文如下:

香港有咩好?好在有你呀!!走上去警署報案,我老婆望住報案室已經大叫,我個袋呀~~~原來同一時間好心王娟姐拎左個袋黎警署,仲猛話見到我地失而復得佢自己實在好開心,少少茶錢都唔肯收,娟姐,多謝你呀!!!

圖片來源:陸永 Facebook

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!